Numele şi prenumele/codul pacientului: C. G. Vârstă: 37 ani. Sex: F.
Ocupaţie: inginer.
Sporturi practicate/hobby/alte activităţi:
Istoric al operaţiilor/accidentelor/bolilor: dublă hepatită A, hipertiroidie.
Afecţiuni cu care se prezintă:
- lombosciatică.
Tratamente efectuate anterior pentru afecţiunile de mai sus:
Pacienta acuză mai multe astfel de crize în ultimii 3-4 ani, cu o frecvenţă de 1-2 luni, care durează, de obicei, o săptămână şi cedează lent la antiinflamatoare şi fizioterapie.
Alte comentarii relevante:
ŞEDINŢA 1 – Data: 15.01.07
Evaluarea: pacienta a venit în plină criză de sciatică declanşată cu câteva minute mai devreme de o mişcare greşită, blocată de durere în flexie anterioară a corpului. Sunt prezente reacţii neurovegetative (transpiraţie, respiraţie accelerată).
Proceduri aplicate ( şi motivul alegerii lor):
- 1,2 din BRM1
- pauză 10’
- 1, 2, 3, 4 din BRM 1
- pauză 2’
- HIT THE LAT.
Comentarii/observaţii: reacţia pacientei la procedurile aplicate a fost evidentă, cu creşterea ritmului respirator, a ritmului cardiac şi transpiraţie puternică. După terminarea şedinţei de tratament însă, pacienta s-a ridicat din pat cu mişcări normale şi a constatat dispariţia oricăror dureri sau limitări de mişcare.
Exerciţii recomandate:
ŞEDINŢA 2 – Data: 22.01.07
Comentariile pacientului, progrese/schimbări observate:
durerile nu au reapărut.
Evaluarea: starea pacientei este absolut normală.
Proceduri aplicate ( şi motivul alegerii lor): BRM 1, 2, 3.
Comentarii/observaţii: şedinţa am făcut-o la dorinţa pacientei, fără a mai exista acuzele iniţiale.
Lucruri noi descoperite pe parcursul tratamentului: pacienta a observat, după prima şedinţă, că temperatura palmelor a crescut obiectiv – lucru confirmat de cei din jur, ea fiind cunoscută pentru faptul că, de când se ştie, avea palmele vinete şi reci – “îngheţate” – la propriu (acesta a fost şi motivul pentru care a solicitat şi a doua şedinţă). În săptămâna dintre cele două şedinţe, palmele pacientei au fost fierbinţi şi transpirate permanent, abundenţa transpiraţiei făcând ca aceasta să curgă sub formă de picături din vârfurile degetelor (pe timpul nopţii a fost obligată să le ţină depărtate de corp, întrucât se uda cearceaful sub ele). Fenomenul a continuat şi în săptămânile următoare, diminuând treptat. La două luni de la ultima şedinţă, palmele pacientei sunt în continuare calde şi de culoare normală – roz, episoade de transpiraţie palmară mai apărând pasager, o dată la câteva zile, mult diminuate ca intensitate.