MEDICINĂ COMPLEMENTARĂ ŞI ALTERNATIVĂ:

. Tehnica BOWEN (BOWTECH) – nivel Master (www.bowtech.ro – site-ul oficial al Academiei Bowen Australia)
. Cristaloterapie Pranică&DaEl
. Tehnică Radiantă gr. I, II şi III
. Pranic Healing
. Terapia Biodinamică Craniosacrală Integrală
. Reflexoterapie
. Metoda Access Bars®
. Access Conscousness / Accesarea Conștiinței
. Proceduri de Corp / Access Body
. Access Energetic Facelift
. Medicină energetică incașă – Şcoala Villoldo „THE FOUR WINDS”
. Tehnica de ”Iluminare”
. Tehnica de ”Extracție”
. Tehnica de ”Recuperarea de suflet”
. Metoda ”Joalis” de detoxifiere
. OFT – Original Feeling Touch
. Noesiterapie
. Psihoterapie Pranică
. Reconectarea (The Reconnection)
. Reiki Usui Ryoho 7 grade
. Somatoterapie și exerciții energetice
. Healing Touch
. Tehnică metamorfică
. Theta și Alfa Healing
. Vindecare prin regresii temporale
. Vindecare Reconectivă (Reconnective Healing)

. Terapie spirituală de grup
. Terapie transpersonală ”Pneuma System Therapy”
. Medicină informațională – CoRe Inergetix System.
. Medicină energetică – 3D - non-linear-analyzer system
. Știința vindecării germanice (New German Medicine).
. Constelații Familiale – terapii sistemice.
. Consultații medicină de recuperare.
. Evaluarea computerizată a coloanei vertebrale – Spinal Mouse System.
. Masaj AYURVEDIC și de relaxare.
. Kinetoterapie.

————————————————

„În S.U.A. unul din trei oameni folosesc terapiile complementare, mai mult de jumătate din medicii de familie le prescriu, iar în 2/3 din cele 125 de facultăţi de medicină se predau cursuri pentru cunoaşterea şi folosirea terapiilor complementare”…

————————————————

Organizăm stagii de pregătire pentru tineri/tinere, terapeuți sau care doresc sa devină terapeuți de medicină alternativă / complementară în cadrul Centrului nostru de Sănătate ”Sf. Grigorie Decapolitul”. Așteptăm CV-urile voastre la marinmsgd@yahoo.com sau la contact.

————————————————

Dragă OMULE,

(mare parte din el este preluat – cu foarte mici modificări – din scrierile d-lui Vasile Andru, căruia mereu îi trimit un gând de mulţumire pentru tot efortul său)

 Te rugăm să citeşti aceste pagini acum, la începutul tratamentului, spre folosul sănătăţii şi sporirea fiinţei tale. Vrem să-ţi dăm doar câteva sfaturi, pe care tu singur vei hotărî dacă-ţi sunt sau nu folositoare, dacă ţi se potrivesc sau nu, dacă vrei să le urmezi sau vor rămâne o simplă lectură. Oricare va fi alegerea ta, noi vom avea bucuria că am încercat să te ajutăm, atât cât ne-a stat în puteri şi atât cât ne-a dus priceperea noastră, care, bineînţeles, face şi ea ce poate…

Vrem să vorbim acum cu tine despre un singur lucru, dar foarte important şi anume despre timpul pe care îl petreci alături de noi, în care urmezi aceste tratamente de la care aştepţi să-ţi recapeţi sănătatea. Nu vrem să facem multă filozofie despre valoarea timpului dar, dacă tot se întâmplă să ai la dispoziţie o oră întreagă în care nu trebuie să faci ceva anume – şi trebuie să recunoşti că ţi se întâmplă destul de rar lucrul acesta – e păcat să nu o foloseşti cu adevărat în beneficiul tău, pentru a-ţi grăbi vindecarea trupului şi, ceea ce este mai important, chiar a sufletului. Iar aceasta este adevărata vindecare!

O să trecem acum împreună în revistă cât mai multe opţiuni pe care le ai pentru a obţine cât mai mult folos de la această oră, aşa încât ea să devină cu adevărat o oră specială a zilei şi pe care să o aştepţi cu bucurie.

1. În primul rând, poţi să profiţi de linişte şi răgaz şi să-ţi faci ordine în problemele şi gândurile zilei, să analizezi pe cele ce au trecut şi să-ţi programezi, prin metodele “gândirii pozitive”, pe cele ce urmează. Şi tot vei căpăta un folos de pe urma acestei ore.

2. Dacă îţi place să citeşti, cere şi vei primi o listă cu cărţile noastre. Vom fi bucuroşi să-ţi oferim o lectură plăcută şi folositoare.

3. Ceva mai mult decât atât ar fi să încerci să faci cunoştinţă cu corpul tău. Să încerci să te relaxezi (chiar dacă la început te mai dor unele zone de masaj…), dacă nu ştii te putem învăţa noi tainele relaxării psihosomatice şi, oricum, este nevoie să fii relaxat măcar din punct de vedere muscular în timpul şedinţei. Încercă să-ţi asculţi corpul, să urmăreşti reacţia lui în fiecare etapă a tratamentului, să simţi legătura între organul afectat şi zona lui reflexă care este tratată în acel moment. Aşa vei începe să-ţi cunoşti mai bine corpul, să începi să-i sesizezi funcţionarea şi necesităţile, semnalele prin care el îţi transmite tot timpul  mesaje, dar pe care tu nu le auzi. În mod sigur a încercat mult timp să-ţi spună că are probleme, că-i trebuie ba una, ba alta, că nu o să mai poată mult timp să facă faţă solicitărilor, dar…n-ai avut “urechi de auzit”. Dacă încerci să fii atent, poate data viitoare va fi altfel şi nu o să-l mai laşi să se îmbolnăvească atât de rău. Poate vei avea surpriza să constaţi cât de ascultător este de fapt corpul tău, dacă ai avea ideea să-i spui ce să facă!

4. Dacă vrei să mai faci un pas către vindecarea ta definitivă, va trebui participi conştient la acest proces, cu sufletul şi cu mintea. Pentru asta o să te învăţăm să-ţi foloseşti capacitatea de concentrare, imaginare şi vizualizare şi atunci vom parcurge cu adevărat împreună acest drum către sănătatea ta, drum numit simbolic “purgatoriul regăsirii de sine”. Boala ta va fii atacată astfel pe două fronturi simultan şi va ceda mult mai repede, iar tu vei ieşi din această luptă mai puternic şi mai vital.

5. Dacă eşti o fire filozofico-religioasă, roagă terapeutul personal să-ţi dea pentru citit şi studiu materialul nostru intitulat “Dragă prietene”. Ştim că nu este cea mai facilă lectură, dar dacă vei face ceea ce scrie acolo, mult folos vei avea, atât tu cât şi cei din jurul tău. Iar acest efort va putea deveni punctul de plecare spre “Marea Transformare” a vieţii tale!

6. Dacă eşti o fire religioasă, ai mai multe opţiuni din care poţi să o alegi pe cea care îţi place mai mult. Beneficiile acestei căi se bazează pe puterea transformatoare a rugăciunii. Poţi să ne ceri cărţi despre “şcoala rugăciunii” dacă vrei să afli mai mult, noi doar o să-ţi dăm câteva repere pentru orientare.

Ştii că, privită astfel, se consideră că boala se datorează pierderii divinului din noi, iar însănătoşirea este rezultatul restabilirii acestei legături. Este importantă, aşadar, îmbunătăţirea atitudinii tale mentale, ceea ce se poate realiza prin sporirea credinţei. Se constată că cei credincioşi se vindecă mai repede!

Un mod uşor prin care poţi realiza această îmbunătăţire ar fi redescoperirea Rugăciunii domneşti, pe care trebuie să o spui zilnic, înainte de fiecare masă şi înainte de fiecare acţiune importantă, repetând-o de fiecare dată de câte două ori. Se spune că această rugăciune activează în noi “păstrătorii vieţii”.

La fel, repetarea zilnică a celor nouă Fericiri, din predica de pe Munte. Ele întăresc gândirea pozitivă şi ard emoţiile negative, transformându-le în putere.

Spune de două ori pe zi “Rugăciunea inimii”, ea îţi va spori şi sistemul imunitar al corpului.

Când te rogi, nu te gândi la efecte medicale, ele apar de la sine. Sănătatea nu este un scop, ci un rezultat firesc al purificării şi iluminării. Scopul este trecerea de la trup la Duh, proces minunat care le vindecă pe toate.

Dezlegările (spovedania şi împărtăşania) sunt un mod minunat de îmbunătăţire, de “naştere din nou”, sunt şi modalităţi de vindecare a tensiunilor psihice şi a bolilor fizice (dizolvând negativitatea ancestrală sau dobândită). Adesea, după o împărtăşire, urmează o însănătoşire bruscă.

Şi, nu în ultimul rând, te sfătuim să te rogi Sfântului nostru, că poate nu degeaba ai ajuns aici să cauţi ajutor!…

Putem discuta acum mai în amănunt toate acestea.

Există trei origini reperabile ale bolilor:

  1. Unele boli sunt genetice sau ancestrale.
  2. Alte boli provin din conflictele sau traumele avute în perioada prenatală şi în copilărie. Iată de ce copilăria, familia, mediul sacru al casei trebuiesc privite cu mare grijă.
  3. Boli venite dintr-o încălcare a Legilor revelate: cumul cotidian de erori. În plus, ne îmbolnăvim pentru că suntem prea agresivi (conştient sau inconştient – o doză de agresivitate inconştientă avem toţi, ne năştem cu ea, este baza complexului Cain) şi ne îmbolnăvim pentru că ne simţim vinovaţi.

Hai să vedem acum care sunt greşelile (“tăietorii vieţii”) care se spune că duc la boală: grijile (obsesiile, rumegarea gândurilor), mânia, duşmănia, osândirea aproapelui, autoagresivitatea, culpabilizarea (de unde ştii că te afli în greşeală? din faptul că suferi…). De aceea tratamentul medical este util în crize, dar ineficient în destin… Aşa că dacă vrei să-ţi restabileşti pe deplin sănătatea, trebuie să respecţi cele trei legi universale:

  1. Relaţia armonioasă cu sacrul (cu Dumnezeu);
  2. Relaţia armonioasă cu semenul;
  3. Respectul vieţii în toate formele ei, începând de la nivelul personal (“iubeşte-te pe tine însuţi”), până la formele de viaţă elementare.

Iar dacă vrei să-ţi purifici soarta, ai patru categorii de soluţii:

a)    luarea la cunoştinţă (“caută şi vei găsi, cere şi ţi se va da…”); mărturisirea, euharistia cu un duhovnic sporit; recursul la psihanaliză, când este cazul;

b)   procedeele profunde, dincolo de concepte: protopostura, ca stabilizare mentală şi afectivă, iar mai presus de toate, Rugăciunea inimii; acestea sunt soluţii de restaurare a minţii, prin dizolvarea conflictelor, a impurităţilor, iar acestea sunt marile soluţii;

c)    sugestia sofronică, îndrumată de terapeut, dar şi cea personală; seara, la culcare, spune doar atât: “Am încredere în mine!” sau “Sunt liniştit; sunt cu desăvârşire liniştit.” Şopteşte-i subconştientului, seara, acest lucru, când informaţia intră mai uşor; sugestia este un ajutor din afară; amintirea legii revelate sau naturale;

d)   pe locul cel mai înalt vine ofranda – un mod de ardere!; toate cele trei moduri de care am amintit până acum produc dizolvare lentă şi sigură a impurităţilor; ofranda însă este ardere, este chirurgie, este radicală; ofranda este astăzi un lucru pe care îl faci tot mai puţin, nu că n-ai avea ce dărui, ci pentru că ai ratat multe ocazii; sunt multe feluri de a dărui: primul este să depui o cantitate de muncă; a face o muncă pentru altcineva este o ofrandă, dar numai dacă este făcută cu plăcere, ştiind că prin asta purifici ceva din soarta ta; poţi să dăruieşti expresia pozitivă a feţei; dacă vrei să ajuţi cu adevărat pe cineva, după ce te-ai uitat la faţa lui, întoarce privirea în interior şi imaginează-ţi că acel om este fericit; dăruieşte seninătate, dăruieşte un cuvânt bun, dar nu formal: pune-te în situaţia celuilalt ca şi cum tu ai fi acolo, şi atunci vei reuşi să dai un cuvânt bun; dăruieşte compasiune şi pe urmă poţi să dăruieşti şi lucruri.

 Îţi mai spunem acum cele 7 reguli pentru restabilirea sănătăţii:

  1. Starea de bine mental grăbeşte refacerea fizică. Iar acest bine mental are la bază înţelegerea şi o stare de mulţumire.
  2. Nu considera boala ca o pedeapsă pentru păcate. Omul bolnav se reface mai greu când consideră că a fost bătut de Dumnezeu, şi că Atotputernicul i-a dat o boală în chip de pedeapsă. Putem vorbi despre boală că este o informaţie, o atenţionare că am încălcat o lege. Ne îmbolnăvim ca să ne amintim de Dumnezeu, ca să smulgem tandreţe…
  3. Boala nu trebuie privită numai ca o catastrofă, ci şi ca un prilej de introspecţie, de linişte, de întrerupere a gândurilor. Există o a 11-a poruncă: “Opreşte-te şi cunoaşte!” (“Opriţi-vă şi cunoaşteţi că Eu sunt Dumnezeu.” Ps. 45:10). Dacă nu te opreşti nu poţi să-l cunoşti pe Dumnezeu, dacă nu te opreşti nu poţi să cunoşti nimic… Opreşte-te şi fă un minut de introspecţie. Introspecţie înseamnă liniştea interioară. Nu analiza interiorul – analiza este un viciu intelectual. Introspecţia este doar linişte interioară.
  4. Boala este un prilej de schimbare. Dacă vom privi boala din acest punct de vedere şi dacă nu ne vom mai teme de ea, vom constata că astfel ieşim mai repede din boală. După ce au fost bolnavi, mulţi oameni şi-au schimbat modul de a mânca, de a trăi, de a vieţui.
  5. Devii sănătos dacă îţi doreşti cu adevărat acest lucru. Mulţi sunt bolnavi, în primul rând, ca să-şi atragă un beneficiu nevrotic: vor, subconştient, să fie trataţi ca nişte copii.
  6. Ajută-ţi subconştientul să grăbească vindecarea. Relaxat, cu ochii închişi, repetă-ţi formule ale însănătoşirii de trei ori pe zi, cel puţin 21 de zile.
  7. Pentru cei vrednici, un impas precum o boală poate să fie un prag iniţiatic.

1 comment to Dragă OMULE,

  • dezvoltare personala

    Woah this weblog is magnificent i love reading your articles. Keep up the great work! You know, lots of individuals are looking around for this info, you can help them greatly.

Scrieti un comentariu